Naar inhoud

Studiegids

2022-2023
 

De leiding van de regieopleiding Amsterdam ligt in handen van artistiek leider Berthe Spoelstra. Zij is verantwoordelijk voor het dagelijkse, artistieke, onderwijskundige en zakelijke beleid. In de vertaling van dit beleid hebben de artistiek leider en de directie van de AHK binnen een afgesproken taakverdeling een gezamenlijke eindverantwoordelijkheid. De artistiek leider werkt nauw samen met het kernteam van mentoren (Olivier Diepenhorst, Jan van den Berg, Sanne Nouws, Liliane Brakema) en een ‘betrokken outside eye’ (Daphne Richter). Hier worden beleid en dagelijkse gang van zaken besproken. Tenminste tweemaal per jaar worden studenten voor een uitgebreid kernteamoverleg uitgenodigd.  

De student-evaluaties per periode worden gevoerd in docentenvergaderingen met artistiek leider, (gast)docenten en steeds 1 student. De selectie- en afstudeercommissies bestaan in wisselende samenstellingen uit: artistiek leider (voorzitter), vaste docenten Jan van den Berg, Quirine Racké, Helena Muskens, vaste gasten Samora Bergtop, Loesje Riethof en Erik Whien en ‘outside eyes’ Melih Gencboyaci en Gavin-Viano Fabri. In dit roulerende systeem kunnen beide commissies de boog van in- en uitstroom goed in de gaten houden. Olivier Diepenhorst is klankbord voor de 3e en 4e jaarsstudenten bij het schrijven van de afstudeerplannen. 

Opleidingscoördinator Marieke Plantinga maakt deel uit van het onderwijsbureau Theater. Samen met Ondersteuner Regie Marieke Blom runt zij de opleiding in administratieve en organisatorische zin. Zij zijn (mede)verantwoordelijk voor een goede  communicatie tussen artistiek leider, docenten en studenten, voeren een groot deel van de administratie en correspondentie, werken roostergegevens uit, onderhouden de contacten met aankomende studenten, bereiden de  selectiedagen voor, maken  de studioroosters en zijn behulpzaam bij de (in- en/of externe)  publiciteit rond voor- stellingen en de productionele organisatie daaromheen. 

De regieopleiding werkt onderwijsinhoudelijk en organisatorisch nauw samen met de andere theateropleidingen van de ATD, met de Nederlandse Filmacademie en het Conservatorium van de AHK, de schrijversopleiding van de HKU, de masteropleiding Dramaturgie van de UvA en is er uitwisseling met de regieopleiding Maastricht.  

 

Delen