Periode, duur
Jaar 1, semester 1 en 2, 4 blokken

Studiebelasting
2 uur per week, zelfstudie 1 uur per week

Bijdrage aan de competenties
Communicatie, begrip en inzicht van groepsdynamica en zelfinzicht.

Inhoud
De lessen filosofie hebben tot doel de leerlingen kennis te laten maken met een aantal grote denkers die voor een groot deel het huidige denken hebben bepaald. Dit aangaande verschillende onderwerpen, als gezagsverhoudingen, kennisverwerving, twijfel in contrast met vaste waarden, functioneren van en binnen groepen, communicatie en verwarring. Daarnaast de functie van Kunst in de maatschappij en binnen de filosofie.

Concrete leerdoelen
De student heeft algemene kennis over de opbouw van groepen en verhoudingen in de maatschappij en zijn plaats daarin. De student kan voloende duidelijk eigen standpunten communiceren en verdedigen binnen het veld van het maken en uitvoeren van theater. De student kan zich voldoende mondeling en schriftelijk uiten.

Gebruikte werkvorm
Hoorcollege en werkcollege.

Studiemateriaal
De Goudmijn van het denken.

Wijze van toetsing
De toetsing vindt plaats op grond van de betrokkenheid in de lessen en daarnaast schriftelijk en mondeling op wat ze hebben begrepen van de filosofische onderwerpen. Dit gebeurt aan de hand van discussie stukken. Daarnaast schrijven ze zelf een verhandeling naar aanleiding van een artikel, uitspraak of toneelstuk.

Beoordelingscriteria
Aanwezigheid, inzet

Delen