Periode
week 3 t/m 6, duur na de kerstvakantie twee middagen in de week op maandag en dinsdag

Studiebelasting
11 uur contacttijd 3-5 uur zelfstudie per week

Inhoud
Een blok met als grondtoon, de oerstem van de kunstenaar, de regisseur die vanuit noodzaak de komende veertig jaar toneel of theater wil maken. Schrijver Oscar van den Boogaard beheerst als geen ander de interview-cultuur. Hij kan de mens tot nadenken zetten over zichzelf, zichzelf proberen in kaart te brengen.
Het blok gaat over creëren in zelfkennis en zelfvertrouwen zonder dat de balans overhelt naar verwaandheid en/of maniërisme. Over het zelf en de ander, maar vooral het zelf. Waar sta ik als kunstenaar, maar ook las mens? Is mijn denken en voelen in balans, heb ik het verkend, weet ik waar te beginnen om mijn innerlijke drijfveer te leren kennen? Maar ook weet ik hoe ik overkom, hoe ik denk en communiceer, hoe ik verwoord wat ik denk? Wat mij interesseert mij als verhalenverteller – want een regisseur is uiteindelijk  een verhalenverteller.

Bijdrage aan de competenties
Reflectie (1,2,3,5) ontwikkeling (4) communicatie (3,4,5)

Leerdoelen
De student:

  1. laat voortgang zien n.a.v. vragen: waar sta ik nu als kunstenaar, maar ook als mens; is mijn denken en voelen in balans; heb ik het verkend; weet ik waar te beginnen om mijn innerlijke drijfveren te leren kennen; weet ik hoe ik overkom, hoe ik denk, hoe ik communcieer, hoe ik verwoord?
  2. tracht een thema te vinden, een bron, waar tijdens het blok later op het jaar: 'Maatwerk', verder aan kan worden gewerkt.

Werkvormen
De student wordt geïnterviewd en bereidt een presentatie voor n.a.v. de reflecties op dit interview.

Wijze van toetsing
De studenten presenteren aan elkaar en aan de docenten wat ze uit de gesprekken hebben opgestoken.
Oscar stelt ook hier af en toe de nodige vragen.

Beoordelingscriteria
Oscar evalueert de studenten schriftelijk op basis van de competenties
 
Context, bijzonderheden en plek in het curriculum
Oscar van den Boogaard komt later in het curriculum nog een keer terug als afsluiter van het vier jaar! Dit laatste blok van de studie vindt plaats in de vorm van een radioprogramma op het ITS. De afstuderende studenten krijgen een diepte-interview over hun werk en hun plaats in het theaterlandschap, over hun toekomst en hun visie.
 

Delen