Jaar 1 - waarnemen / leren kijken

Het eerste jaar van de opleiding is de propedeuse. Het doel van de propedeusefase is een wederzijdse oriëntatie. De studenten kunnen zich oriënteren op het vakgebied en anderzijds hebben docenten de gelegenheid te beoordelen of de betreffende student de potentie heeft om te voldoen aan de eindkwalificaties van de opleiding.

Leerdoelen in dit eerste jaar zijn: ontwerpen voor theater en ontwerpend tekenen/schilderen.  Het thematisch onderwijs en de thematische projecten vinden vooral plaats binnen de eigen opleiding.

De scenografiestudenten volgen ook enkele malen projecten samen met studenten van de OPP, D&T en Regie (introductieweek, projectweek, Bauprobes) en werken met hun peers in de gehele school samen in kleine etudes en binnen projecten.

Blok 1    leren samenwerken op locatie (gekoppeld aan verzamelen materiaal dat je in de wereld om je heen hebt gevonden)
Blok 2    ontwerp voor vlakke vloer theater / kleine zaal (gekoppeld aan theatertechniek vlakke vloer, maquettebouw, tekstanalyse, tekenen)
Blok 3    kostuumontwerp (gekoppeld aan modeltekenen, materiaalverkenning) 
Blok 4    lichtontwerp abstracte ruimte (gekoppeld aan tekstanalyse)
Blok 5    individueel project: performance/installatie

Delen